English  English     Български  Български
Документи      Карта на сайта
Начало
Начало
За нас
За нас
Технология и производство
Технология и производство
Научна дейност и проектиране
Научна дейност и проектиране
Производство на оборудване
Производство на оборудване
Галерия
Галерия
Полезни връзки
Полезни връзки
Контакти
Контакти
Компанията
Стратегия
Екип
Комплексно разрешително
Акцизен склад
Reach
Членство в ЕББ
Система по качеството
 

ReachОт 01 Юни 2007 Европейския Регламент № 1907/2006/EU относно регистрацията, оценяването, разрешаването и ограничаването на химикали (Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals – REACH), влезе в сила.

Съгласно този Регламент, производството или вносът на химически вещества в обеми надвишаващи един тон годишно трябва да се регистрират в Европейската агенция по химикалите (European Chemicals Agency – ECHA) в Хелзинки. Регистрацията по REACH се отнася за вещества, а не продукти, т.е. не за препарати / формулации от вещества. Производството, вносът и продажбата на вещества по REACH, ще бъде ограничено до тези, които имат регистрационни досиета.

REACH налага отговорността индустрията да осигурява информацията за безопасност на веществата и правилното управление на риска, нарастващ от тяхното използване. Едно от изискванията на REACH е производителите и вносителите да имат задължението да регистрират всички легално съществуващи вещества самостоятелно или в препарати, които те произвеждат или внасят в количества над един тон годишно.

Начало      За нас      Технология и производство      Научна дейност и проектиране      Производство на оборудване      Галерия      Полезни връзки      Контакти