English  English     Български  Български
Документи      Карта на сайта
Начало
Начало
За нас
За нас
Технология и производство
Технология и производство
Научна дейност и проектиране
Научна дейност и проектиране
Производство на оборудване
Производство на оборудване
Галерия
Галерия
Полезни връзки
Полезни връзки
Контакти
Контакти
Проектиране и производство на оборудване
Реактори
Смесители
Съдове
Цистерни
Филтри
Вакуумни системи
Системи за отопление
Електро-инсталации
Системи за управление
 

Реактори

Химическо машиностроене


Химически реактор – това е апарат, в който се осъществява основен химически процес с цел получаването на определено химическо вещество в рамките на един технологичен процес.

Към реакторите се предевяват изисквания: да имат необходимия реакционен обем,да осигуряват оптималното време за пребиваване на реагиращите вещества в зоната на реакцията с цел достигане на нужната степен на превръщане, да създава най-добрия контакт между реагиращите вещества, осигуряване на подходящ температурен режим на процеса, механическа якост на апарата и надежна експлоатация, удобно обслугване, ремонт и управление на процесите.

Химическите реактори се класифицират по ред признаци: прекъснат или непрекъснат цикъл на работа, конструктивен тип, условия при които се използва, фазово състояние на реагентите, температура, налягане.

  • реактори с бъркалки;
  • барботажни реактори;
  • реактори кипящ слой;
  • тръбни реактори;
  • колонни;
  • многозонови контактни апарати.

Конструкторското бюро на ''Рапид Ойл Индустри'' ЕООД предлага типови конструкции, както и индивидуални разработки по изисквания на клиента съобразно конкретни технологични процеси.

Начало      За нас      Технология и производство      Научна дейност и проектиране      Производство на оборудване      Галерия      Полезни връзки      Контакти