English  English     Български  Български
Документи      Карта на сайта
Начало
Начало
За нас
За нас
Технология и производство
Технология и производство
Научна дейност и проектиране
Научна дейност и проектиране
Производство на оборудване
Производство на оборудване
Галерия
Галерия
Полезни връзки
Полезни връзки
Контакти
Контакти
Химия
Биодизел
Глицерин
Мастни киселини
Енергия
Биогаз
Брикети
Електрическa енергия
Топлинна енергия
Храна
Масло
Фураж
Оранжерии
Животновъдство
 

Глицерин

Енергия и храна


Глицерин е тривиалното име на съединението 1,2,3-пропантриол, известно още като 1,2,3-триоксипропан (HOCH2CH(OH)-CH2OH), което представлява тривалентен алифатен алкохол. Друго, също разпространено име за същото вещество е глицерол, въведено с цел да се подчертае алкохолния характер на глицерина (наставката -ол се използва в химията за означаване на алкохоли). Получава се при хидролизата на природни мазнини и масла. За първи път е получен от Карл Шееле през 1779 г. при осапуняване на мазнини.

Глицеринът се използва в хранителната (добавка Е422), тютюневата, медицинската, текстилната, хартиената и кожарската промишлености намира място в производството на лакове и бои, миещи и козметични средства.

Технологията за производство на биодизел, без използване на вода, позволява получаването на суров глицерин с високо качество (основно вещество > 90%).

Нашата компания предлага предлага следните видове глицерин – суров и технически, в процес на изграждане е инсталация за глицерин фармакологично качество. Годишният капацитет на инсталацията е 6 000 т/г суров глицерин. Условията за доставка са EXW. Експедицията е възможна с автомобилен и железопътен транспорт. Партида от 20т до 1 800т.

 

Качествени показатели на суровия глицерин

 

показател

стойност

съдържание на чист глицерин, %
aлкалност (Na2O), %
сулфатен прах, %
хлориди (NaCl), ppm
мастни киселинни естери, рpm
желязо и други метали, ppm
специфично тегло кг/м³
цвят

86 - 92
< 0.01
< 0.01
< 100
-
< 2
1160 - 1220
от светло-жълт до светло-кафяв

Начало      За нас      Технология и производство      Научна дейност и проектиране      Производство на оборудване      Галерия      Полезни връзки      Контакти