English  English     Български  Български
Документи      Карта на сайта
Начало
Начало
За нас
За нас
Технология и производство
Технология и производство
Научна дейност и проектиране
Научна дейност и проектиране
Производство на оборудване
Производство на оборудване
Галерия
Галерия
Полезни връзки
Полезни връзки
Контакти
Контакти
Проектиране и производство на оборудване
Реактори
Смесители
Съдове
Цистерни
Филтри
Вакуумни системи
Системи за отопление
Електро-инсталации
Системи за управление
 

Вакуумни системи

Вакуумно


Терминът вакуум идва от латинския език и означава ''пустота''. Понятието вакуум се прилага когато налягането в даден обем е по-ниско от атмосферното. Абсолютен вакуум не съществува, затова се говори за технически и физически вакуум, като от своя страна техническия се дели на нисък, среден, висок, много висок и ултрависок вакуум.

Съществуващия научно-технически потенциал на ''Рапид Ойл Индустри''ЕООД обезпечава разработката на технологии и вакуумно технологично оборудване на високо ниво. При реализацията на различни технолоични процеси използването на вакуум води до значително намаление на енергийните разходи (сушене, дестилация), запазва от деструкция термично нестабилни продукти при необходимост от температурна обработка, намалява риска от изтичане токсични или взривоопасни газове в процеса на производство и др.

Предлаганите от специалистите на компанията вакуум апарати и кондензатори работят в температурния интервал от -10 до + 150 Сº и абсолютен вакуум до 0.01 bar.

Начало      За нас      Технология и производство      Научна дейност и проектиране      Производство на оборудване      Галерия      Полезни връзки      Контакти